Skip to content
De kosten

Tarieven en vergoedingen

Zorg vanuit Up Kindertherapie wordt door een groot aantal verzekeraars (deels) vergoed vanuit de aanvullende verzekering. De geboden hulp valt onder ‘alternatieve geneeswijzen’. Neem voor de zekerheid altijd vooraf contact op met uw verzekeraar.

Up Kindertherapie + 'Jij en Ik support'

Up Kindertherapie heeft geen contract met de gemeenten in West Friesland. Up Kindertherapie werkt wel samen met Jij en Ik support. Deze samenwerking maakt het mogelijk om met een verwijzing van de huisarts, via Jij en Ik support, bij Up terecht te komen. Jij en ik support zijn door meerdere gemeenten gecontracteerd en huren mij in als onderaannemer.

Vergoeding ontvangen vanuit een PGB (persoons gebonden budget) gebeurt steeds minder omdat de meeste gemeenten putten uit de door hen gecontracteerde zorgaanbieders. Als ouder ben je overigens niet verplicht de aangeboden (gecontracteerde) hulp aan te nemen. Een PGB kan je aan vragen in geval van een andere of persoonlijke voorkeur. De voorkeur voor Up Kindertherapie dien je dan bij de gemeente kenbaar te maken.

Up Kindertherapie hanteert een uurtarief van €90. De sessie duurt 45 minuten. 15 minuten zijn indirecte tijd, deze wordt besteed aan verslag, voorbereiding en overdracht.

Afspraken die korter dan 24 uur van tevoren worden afgezegd worden in principe in rekening gebracht.

Vaktherapie

Een vaktherapeut is doorgaans niet geregistreerd bij het Kwaliteitsregister Jeugd (SKJ) maar kan wel als niet-geregistreerd professional worden ingezet op basis van de ‘tenzij-bepaling’ uit de Jeugdwet. Vaktherapie is de overkoepelende naam voor beeldende therapie, danstherapie, dramatherapie, muziektherapie, speltherapie en psychomotorische (kinder)therapie. Voor elke vaktherapeut geldt dat zij/hij een eigen specialisme heeft, over juiste expertise beschikt en vakbekwaam is. Een manier om de specifieke vakbekwaamheid van een vaktherapeut te onderbouwen is registratie in het Register Vaktherapie. Vaktherapie is binnen instellingen vaak onderdeel van een multidisciplinaire behandeling. Ook vrijgevestigde vaktherapeuten kunnen direct worden ingezet bij complexe problematiek.

Vragen?

Neem contact op!

We kunnen dan samen kijken wat er mogelijk is en via welke weg.

Back To Top